2
Mayıs
2024
Perşembe
SİNOP

Sinop modeli parmakla gösterilecek

SİNOP MODELİ PARMAKLA GÖSTERİLECEK

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop'ta kültür ve turizm alanlarının korunmasına yönelik alan yönetiminin belirlenmesi için başlatılan çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği'nin (AB) 2011 yılı Mali İşbirliği kapsamında desteklenmeye uygun bulunan 'Sinop Modeli Projesi' ile Türkiye'de bir ilke imza atıldığını kaydeden Hikmet Tosun, çalışmaların heyecan verici olduğunu kaydetti. Tosun, "Bakanlığımız Kültürel irtibat noktası, valiliğimiz, belediyemiz ve sivil toplum işbirliği ile hazırlanan ve özelde Tarihi Cezaevi, Roma Sarnıçları ile kentsel arkeolojik sit kapsamında 'Sinop Modeli' olarak ele alınan proje 14 Aralık 2010 tarihinde kabul edildi. Toplamda 9.2 milyon avroluk proje 4 ana başlıktan oluşuyor. Bu başlıkları; alan yönetimi ve uygulamaları, inşaat ve restorasyon, eğitim ve sivil toplum kuruluşlarına katkı olarak sıralamaktayız" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, projenin Türkiye'de önemli bir model oluşturacağını ve Sinop'un bu konuda parmakla gösterilecek bir il olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 13:31:04
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 18:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?