3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop Müzesi'ne Kültür Bakanlığı desteği

Yaklaşık 3 yıl önce tadilata alınarak ziyarete kapatılan Sinop Arkeoloji Müzesi Türkiye’nin en modern müzesi olma yolunda. Müzede yapılan kaba inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından, iç ve dış dizayn çalışmaları başlatıldı. Müzenin fizibilite çalışmaları için Kültür Bakanlığı bir ekip oluşturdu.

Sinop Arkeoloji Müzesi’nde tarih öncesi ve antik çağ ile farklı dönemlerden günümüze kadar ulaşan 5 binin üzerinde eser sergilenecek. Modern teşhir salonları ve bilgisayar destekli geniş bir güvenlik sistemi oluşturulan müzenin yaklaşık bin metrekarelik kapalı alanı içerisinde amphoralar ile bu amphoraların pişirilerek imal edildiği tarihi amphora fırınları da yer alacak.
Müzenin yaz aylarına yetiştirilmesi için Kültür Bakanlığı tarafından üç teknik eleman görevlendirildi. Arkeolog, mimar ve peyzaj uzmanından oluşan ekip, müzede teknik çalışma yürütüyor. Çalışmalar sonrası hazırlanacak rapor doğrultusunda müzenin yaz sezonu başında hizmete girmesi planlanıyor.

Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, 2001 yılında başlatılan çalışmalar kapsamında teşhir salonları ve çevre düzenlemelerinin kaba işçiliğinin sona erdiğini, şu an itibari ile bilgisayar alarm sistemi, havalandırma sistemleri ile teşhir salonlarının tefrişinin yapılmaya başlandığını söyledi. Hikmet Tosun, "Bakanlıktan gelen arkadaşlarımız bundan sonra yapılacak işin fizibilitesini, parasal değerini çıkartacak. Müzemizin bu yıl bitirilerek ülkemizin sayılı müzeleri arasında yer almasını sağlayacağız" dedi.

SİNOP-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2004 Cuma 14:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?