4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

Sinop şehircilikte çok geri

Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Kuru, Sinop'un şehircilik anlamında büyük eksik ve problemlerinin olduğunu söyledi. Kuru, sorunların çözümü için önce bilimsel tespit yapılması gerektiğini kaydetti.

Sinop kent merkezinin bundan sonraki süreçte trafiği bile kaldıramaz hale geleceğinin ortada olduğunu belirten Emin Kuru, "Bakınız Sinop'ta araç park edecek yer bile yok. Kentin şehircilik açısından çok büyük eksiklikleri var. Bir kere acilen Sinop'un kent merkezindeki giriş ve çıkışının ve şehir içi trafik akışının hallolması gerekir. İktidardaki kişilerin algıladığı şekilde sorunlar tespit ediliyor. Ama bana doğru olan bir başkasına yanlış gelebilir. Bu göreceli bir konu. Bilimsel ve teknik tespitler neticesinde topyekun sorunlar tespit edilmeli ve üzerine gidilmeli" dedi.

Doç. Dr. Emin Kuru ayrıca, Sinop-Gerze arasında yapılacak olan sahil yoluyla büyüme ve genişlemenin güneye kayacağını belirterek, Gerze Çakıroğlu mevkisinde yapımına başlanan tersanenin de bu kapsamında büyüme ve genişlemeye büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 15:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cahit Gümüs IP: 79.197.100.xxx Tarih : 5.01.2009 22:36:54

Merhaba Emin kardesim, Sinop hakkinda yapmis oldugun tespitlere katiliyorum. Memleket bizim memleketimiz. Gerekli olan herseyi nasip olursa Ince Kardesimin yapacagindan eminim. Kendine iyi bak Sen bize daha lazimsin. Selamlar