5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Sinop turizm bölgesi olacak

AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, Sinop'un turizm bölgesi ilan edilmesi için çalışma başlattıklarını, konuyla ilgili şu ana kadar yapılan görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini söyledi.


Sinop Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali M. Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı. Otel Melia Kasım'da gerçekleştirilen toplantıda, yeni turizm sezonunda yapılacak olan çalışmalar değerlendirilirken, sezonla ilgili birtakım kararlar da alındı. Toplantıda konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, Sinop'ta Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulüyle yaptırılacak olan 5 yıldızlı otelin 3 kez ihalesinin yapıldığını, ancak şartnamenin ağır olduğu için üç ihaleye de hiç bir girişimcinin katılmadığını hatırlattı. Dodurgalı, "İhale şartnamesini işin uzmanlarına
okuttum. Şartnamenin ağır olduğu ve değiştirilmesi gerekiyordu. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar beye bizzat giderek konuyu ilettim. Fakat bu konudaki uyarım çok fazla dikkate alınmadı. Keşke bu cümleleri bu ortamda söylemeseydim ama sorumluluk böyle bir şey. Ne kadar mümkün bilmiyorum ama bu konuyu pratik hale dönüştürmemiz lazım. 5 yıldızlı otelin lokomotif görevi göreceği düşünülüyorsa, üzerinde ciddiyetle durulması lazım. Yoksa mevcut şartname ile daha çok defa ihale yapılır. Mesela valiliğimiz veya özel idaremiz bu ihaleyi yapabilir mi? Bu konu üzerinde hassasiyetle çalışmak lazım" dedi.


Sinop'un turizm bölgesi ilan edilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Abdurrahman Dodurgalı, "Şu anda görüşülen KOSGEP yasası ile birlikte inşallah turizm sektörü KOBİ kapsamına alınacak. Böylece KOBİ'lerin elde ettiği haklardan turizm sektöründeki arkadaşlarımız yararlanabilecek. Sinop'un ayrıca 4. derecede bir turizm bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Konuyla ilgili görüşmelerimiz sürüyor. İyi sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Konunun muhatabı bakanlıklar konuyla ilgili Sinop'a oldukça sıcak bakıyorlar. Turizm yatırımı yapacak olan arkadaşlarımız hem turizm bölgesi hem de çıkan teşviklerden yararlanabilecek" diye konuştu. Konuşmasında, turizmcilerin eğitim konusuna ağırlık vermelerini isteyen Dodurgalı, yüksek fiyat tarifesi ile ilgili şikayetlerin olduğunu belirterek, bu konuda turizmcilerin daha hassas olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.


Programda daha sonra Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, "Sinop Turizm Envanteri ve Genel Değerlendirme" konulu sunumunu gerçekleştirdi. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Murat Özmen tarafından denetim raporlarının okunması ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Hikmet Tosun, Sinop'un kalkınma stratejisini turizme bağladığını ve turizmin il için olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Daha sonra il turizmine katkıda bulunanlara ödülleri verildi.


Toplantıya Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Mustafa Akış, AK Parti Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu ilçe kaymakam ve belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile turizmciler katıldı

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sukru Arslan IP: 82.231.126.xxx Tarih : 22.04.2009 22:46:01

Sayin Dodurgali hemsehrim, Sinop'un turistik sehir olarak kalmasi icin sizin Sinop'tan elinizi cekmeniz yeterli. Hemsehrimiz Diogenes'in Buyuk Iskender'e dedigi gibi: "Golge etmeyin, baska ihsan istemeyiz!"