3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop turizmi için fon teklifi

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop'ta turizm potansiyelinin geliştirilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, turizm konusunda bir fon oluşturulmasını önerdi.


Sinop'un Karadeniz'in en fazla turizm potansiyeline sahip il olduğunu kaydeden Hikmet Tosun, "Tüm potansiyelimizi harekete geçirmek ve turizme ivme kazandırmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Amacımız Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek turizm potansiyeline sahip olan ilimizde katma değer oluşturmak, turizm pastasından ilimizin hak ettiği payı almaktır. Turizmde iller, bölgeler ve ülkeler arasında yoğun bir tanıtım rekabetinin yaşandığı ve her türlü olanakların seferber edildiği bir yarışta belediyelerimizi, odalarımızı, sektörümüzü ve sivil toplum örgütlerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Bu birlikteliği sağlamak için bir turizm fonunu hayata geçirmeliyiz" diye konuştu.


Tosun ayrıca, il turizminin 12 aya yayılması için alternatif yatırım alanları geliştirmek, gelen turist ve yatak sayılarını artırmak, müşteri memnuniyeti ile elde edilen turizm gelirlerinin maksimum düzeye çıkartılması yönünden çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 15:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?