3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop turizminin reçetesi eğitim

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, Sinop turizminin en büyük eksikliğinin 'eğitim, profesyonellik ve ulaşım' olduğunu söyledi.


Dün başlayan 'Turizm Geliştirme Çalıştayı' kapsamında Sinop'ta bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, Sinop turizminin gelişme reçetesini açıkladı. Eğitim, profesyonellik ve ulaşım noktasında atılacak adımların Sinop'un çok hızlı bir biçimde kalkınmasına etken olacağını belirten Mahmut Evkuran, "Sinop'un en büyük eksikliklerinden bir tanesi öncelikle eğitim. Turizm ve kültür profesyonelce değerlendirildiğinde çok büyük bir katma değer oluşturuyor. Bölgesel kalkınma ve yerel potansiyelin değerlendirilmesi bakımından doğru ve profesyonel bilgi son derece önemli. Çalışmalarımızın en büyük ayağını gerek sektörel ve gerekse kültürel yaygın eğitim anlamındaki faaliyetlerimiz oluşturuyor. Bu konuyla ilgili Sinop'a yönelik programımızı daha da genişleteceğiz" dedi.


İkinci ve en önemli eksikliğin ise ulaşım olduğunu kaydeden Evkuran, "Ne kadar kolay, hızlı ve güvenebilir ve kaliteli ulaşabiliyor ve böyle bir alt yapıya sahipseniz, turizm o ölçüde mümkün ve o derece gelişebilir hale geliyor. Dolayısıyla bakanlık olarak bizde doğrudan kendi görevimiz olmasa bile, Ulaştırma Bakanlığı'nın projelerini yakından izliyor ve takip ediyoruz. Bu konuda üzerimize düşen katkıyı da sağlıyoruz. Ankara ile bağlantının en azından 5 saatin altına düşmesi gerekiyor. Sinop-Boyabat-Kargı yolunun tamamlanmasıyla ulaşım sorunu da ortadan kalkacaktır. Bu önemli eksiklik hakkında kurumlarımız gerekli çalışmaları gündemlerine almış bulunmaktadır" diye konuştu.


Profesyonellik konusunun ise turizmin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifaden eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, "Turizm sektörünün profesyonellere ihtiyacı var. Çünkü turizm profesyoneller olmadan yapılabilecek bir iş değil. Rehberlere, daha çok acentelere, tur operatörlerine ve nitelikli tesislere ihtiyacımız var. Bu eksikliklerin giderilmesiyle birlikte öyle uzun bir süre beklemeye gerek kalmadan, turizmin bölgesel kalkınmaya yapacağı katkıyla Sinop'un çok hızlı bir şekilde kalkınacağını umuyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?