5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Sinop Türkiye'de 7. sırada

Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, köy yolu ağına göre Sinop'un 4 bin 876 kilometrelik yol ağıyla Türkiye'de 16. sırada olduğunu söyledi.

Berksoy, dağınık yerleşim yapısına sahip olan Sinop'un ünite sayısının fazlalığı noktasında da ülke genelinde 7. sırada olduğunu kaydetti.
Tüm kurumların bilgi ve hedeflerini kamuoyuyla paylaşarak şeffaf bir anlayış sergilemeye yönelik Sinop Valisi M. Hakan Güvençer tarafından başlatılan brifing çalışması devam ediyor.

Son brifing İl Özel İdaresi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Sinop Polisevi'nde gerçekleştirildi. Brifinge Vali M. Hakan Güvençer, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Demirel, bazı ilçe kaymakamları, daire müdürleri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Brifinge siyasi partilerden ise sadece Saadet Partisi yönetimi iştirak etti.


Brifingde İl Özel İdaresi çalışmaları, geçmiş yıllardaki yatırımlar ve hedeflenen yatırımlar hakkında geniş kapsamlı bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Serkreteri Hasan Murat Berksoy, kurum bütçesi hakkında da rakamlara değindi. İl Özel İdaresi'nin bütçedeki yatırım ödeneklerinin yıllara göre dağılımını aktaran Berksoy, "Yatırım ödeneklerimiz, 2006 yılında 1 milyon 564 bin TL, 2007 yılında 1 milyon 568 bin 23 TL, 2008 yılında 2 milyon 382 bin 727 TL ve 2009 yılında da 2 milyon 368 bin 23 TL olmak üzere 4 yıllık süreçte 7 milyon 882 bin 773 TL'dir" dedi.


Köy yolu ağına göre 4 bin 876 kilometreyle Sinop'un Türkiye'de 16. sırada olduğunu kaydeden Hasan Murat Berksoy, "İl genelinde 469 köyümüz var. Bu köylere bağlıda bin 931 ünite (mahalle) mevcut. İllerin toplam ünite sayısına göre ülke genelinde 7. sıradayız. Çok fazla ve dağınık üniteye sahip olduğumuz için o paralelde çok yere hizmet götürmek zorundayız" diye konuştu.


Brifing bitiminde Vali M. Hakan Güvençer, çok kapsamlı brifing hazırladığı için Genel Sekreter Hasan Murat Berksoy'a teşekkür etti. Vali Güvençer, "Daha önce brifing veren diğer arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Mükemmele yakın sunumlar yaptılar. Genel sekreterimiz çok mükemmel bir sunum yaptı. Ne yazık ki çok büyük ve dağınık bir alanda özel idaremiz çalışıyor. Doğrusunu isterseniz bu brifingi bu formatta olmasa bile almıştım. Sunulanları biliyordum Ama buna rağmen, üçüncü dördüncü kez dinlerken, 'idaremiz bunları yapmış mı?' dedim. Tüm arkadaşlarımızı performansları için tebrik ediyorum" dedi
 

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 15:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?