4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

Sinop Üniversitesi'nden 5 proje

Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Erkoyuncu, Sinop Üniversitesi'nin 2009 yılı yatırım projeleri kapsamında 4'ü eğitim sektöründe, biri de teknolojik araştırma sektöründe olmak üzere toplam 5 projesi bulunduğunu söyledi.


Prof. Dr. Erkoyuncu, Sinop Üniversitesi'nin 2009 yılı yatırım projeleri hakkında bilgi verdi. Eğitim projelerinin neredeyse tümünün ihale aşamasında olduğunu kaydeden Erkoyuncu, "2009 yılı yatırım projeleri kapsamında 4'ü eğitim sektöründe, biri de teknolojik araştırma sektöründe olmak üzere toplam 5 promiz mevcut. Eğitim projelerinden birisi 150 bin TL bedelinde olan, çeşitli ünitelerin etüt projesidir. Bunlar yeni kampüs alanının etüt projesi ile Su Ürünleri ve Fen Edebiyat Fakültesi'nin yeni derslik binalarının etüt projeleri olup, ihale aşamasındadır. Diğeri kampüs altyapısına ilişkin olan eğitim projesidir.

Projenin programlı ödeneği 1 milyon TL'dir. Toplam proje tutarı da 10 milyon TL'dir. Bu projenin de ihale işlemleri devam etmektedir. 3. eğitim projesi; derslik ve merkezi birimler projesidir. Bu kapsamda Su Ürünleri ve Fen Edebiyat Fakülteleri'ne yeni derslik yapılması düşünülmekte, ayrıca Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin harcamaları da bu projeye dahil edilmiş durumdadır.

Toplam proje tutarı 10 milyon TL'dir. Bunun program yılı ödeneği de 4 milyon 448 bin TL tutmaktadır. Bu paranın 2 milyon TL'si Boyabat'a aittir. 4. eğitim projesi muhtelif işlere aittir. Program yılı ödeneği 2 milyon 402 bin TL görünmekle birlikte, bunda da ihale işlemlerine devam edilmektedir. Yani eğitim projelerinin hemen hemen tümü ihale aşamasındadır" dedi.


Teknolojik araştırma sektöründe tek bir projelerinin bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. İbrahim Erkoyuncu, "Söz konusu proje, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından onaylanan merkez laboratuvarı projesi olup, her ne kadar proje tutarı 9 bin TL olarak görünmekteyse de bu rakam 11 milyon 250 bin TL'ye çıkartılmıştır. Bunun da program yılı ödeneği 2 milyon TL'dir Etüt çalışmalarına halen devam edilmektedir" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 15:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?