3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop valisi göreve başlıyor

SİNOP VALİSİ DR. CENGİZ YARIN GÖREVİNE BAŞLIYOR

Son valiler kararnamesiyle Pursaklar Kaymakamlığı'ndan Sinop Valiliği görevine atanan Vali Dr. Ahmet Cengiz, yarın Sinop'a geliyor.

Sinop Valiliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Vali Ahmet Cengiz'in yarın sabah saatlerinde Sinop'a gelerek görevine başlayacağı bildirildi. Vali Cengiz'in yarın saat 14.00'da basın toplantısı düzenleyeceği kaydedildi.

Yeni Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'in özgeçmişi ise şöyle: "1964 yılında Aydın'da doğan Ahmet Cengiz, ilk ve orta öğrenimini Aydın'da tamamladıktan sonra 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1988 yılında ise Polis Akademisi'ni bitirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir süre komiser yardımcısı, Polis Akademisi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Cengiz, 1989 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı ve ilk stajını merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun yanında tamamladı. Aynı yıl bir süre Sultanhisar Kaymakam Vekilliği yapan Ahmet Cengiz, İngiltere'de ki bir yıllık eğitiminden sonra Cihanbeyli Kaymakam Vekilliği, Aksaray-Ağaçören, Ordu-Çatalpınar, Van-Edremit ve Konya-Kulu Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2006 yılında Ankara Vali Yardımcılığına, 04. 06. 2008 tarihinde ise Pursaklar Kaymakamlığı'na atanan ve Yeniçağ Tarihi Bilim Dalı'nda yüksek lisans ve doktora yapan Cengiz, 2008 yılında Genel Kurmay Başkanlığı Harp Akademileri Komutanlığı'na bağlı Milli Güvenlik Akademisi'ni bitirdi ve farklı tarihlerde altı kez 'takdirname' ile ödüllendirildi. 2009'da üç ayrı sivil toplum örgütü tarafından 'yılın kaymakamı' seçilen Ahmet Cengiz, Pursaklar Kaymakamı olarak görev yapmaktayken son kararnameyle birlikte Sinop Valiliği görevine atandı. Yeni Sinop Valisi Ahmet Cengiz, evli 3 çocuk babası."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 14:18:04
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 10:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?