3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop-Yalta seferleri devam

Türkiye ile Kırım'ı birbirine bağlayan tarihi İpekyolu'nun geçen yıl başlatılan gemi seferleriyle açılmasının ardından, seferlerin bu yaz sezonunda da süreceği bildirildi.


Konuyla ilgili bilgi veren Sinope Tours'un sahibi Adem Tahtacı, organizasyonun geçen yılki Ukrayna ve Türkiye ayağında büyük rağbet gördüğünü söyledi.

Sinop-Yalta arası katamaran gemi seferlerinin 2008 yazında da devam etmesi konusunda anlaşmaya varıldığını kaydeden Tahtacı, "Bilindiği üzere bu seferler geçen yıl başlamış, 6 sefer yapılmış, son seferde 150 yolcu kapasitesine ulaşılmıştır. Geçen yıl iyi tanıtılamayan bu projeye bu yıl ilgi çok fazla. Tüm Türkiye rezervasyon yaptırmak için bizden bilgi istemekte. Çünkü proje daha yeni duyulmaya başladı" dedi.


300 yolcu kapasitesine sahip, azami sürati 30 deniz mili olan, Yalta Limanı'na kayıtlı Ukrayna bayraklı "Krymskaya Strela" adlı katamaran gemisinin Sinop ve Yalta limanlarından kalkacağını belirten Tahtacı, "Katamaran gemi, Sinop Limanı'ndan haftada bir gün perşembe ve Yalta'dan da çarşamba günleri hareket edecektir" diye konuştu.


Kırım Ticaret Odası işbirliğiyle iş adamları için iş ve kendi dallarında partner bulma toplantıları da düzenlediklerini ifade eden Tahtacı, Ukrayna'nın hızlı kalkınma hamlesinde olan ve AB'ye girmeye hazırlanan çok dinamik, kalkınan bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.


Bu arada Sinop-Yalta arası gemi gidiş-geliş transfer ücretinin yaklaşık 200 dolar olduğu bildirildi. Helenistik dönemde ve sonraları Selçuklu ve Osmanlı döneminde Anadolu'yu Ukrayna'ya bağlayan İpekyolu'nun Sinop-Kırım hattında, 400 yıl aradan sonra ilk defa geçen yıl modern katamaran gemilerle seferler karşılıklı olarak başlamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 14:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?