3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop yatırım ve cazibe merkezi

Sinop Organize Sanayi (OSB) Müdürü Osman Güleryüz, Sinop'un 'yatırım ve cazibe merkezi' olma yolunda emin ve kararlı adımlarla yürüdüğünü söyledi.

Bu kapsamdaki çalışmalara hız verdiklerini kaydeden Osman Güleryüz, "Turizm ve eğitim şehri olan Sinop, yürütülen organize sanayi yatırımlarıyla birlikte, 100 hektarlık alanda 72 sanayi parseli ile yatırım cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Tüm alt yapı çalışmalarını tamamlayan OSB, 2008 haziran ayında bölge içi ulaşım yolları kaplama işini de tamamlayarak yatırıma hazır hale geliyor. Yürütülen çalışmalarla, il merkezinde olan OSB Yönetim Binası 2008 Temmuz ayında OSB içine taşınacak" dedi.


Bünyesinde barındıracağı 'KOSGEB Sinerji Odağı' ile Sinop Organize Sanayi Bölgesi'nin sanayicilere yerinde hizmet vereceğini kaydeden Osman Güleryüz, "Devlet teşviklerinden Sinop ili olarak faydalanma oranını artırmayı amaçlıyoruz. Proje çalışmaları devam eden arıtma tesisi yatırımı ile çevre dostu OSB, ilin genel profiline uygun hale gelecektir. Çevre düzenleme ve ağaçlandırma çalışmaları, tüm çalışmalara paralel olarak yürütülmektedir. Enerji dağıtım lisansı başvurusunda bulunan OSB, 2008 yılı içinde devam eden enerji yatırımları ile sanayiciye sorunsuz ve en ucuz hizmet verebilmeyi amaçlıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 10:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?