7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Sinop'a Mega Park geliyor

Sinop’un Karakum mevkiinde Nisi Barajı çevresinde, Sinop Valiliği öncülüğünde başlatılan proje çalışmaları hayata geçiriliyor.

Proje ile Karakum mevkii bir çok sosyal aktivitenin yapılabileceği, içerisinde yabani hayvanların ve tatlı su balıklarının avlanabileceği, yürüyüş parkurlarının olacağı bir kopmlekse dönüşecek. Bu kapsamda bölgede ağaçlandırma çalışmaları başladı.

Vali Zeki Şanal, başlatılan proje ile alanın bambaşka bir havaya bürüneceğini söyledi.

Gelecekte bölgenin ve kenti ziyaret eden insanlar tarafından öncelikli uğrak yeri olacağını belirten Şanal, "Bu bölge Sinop İl Özel İdaresi’nin mülkiyetinde olan bir alan ile vakıflara ait bir başka parselin Özel İdare tarafından kiralanarak kullanılmaya başlandığı bir mevki. Bölge, daha önce yapılmış bir sulama göleti dışında, özel olarak herhangi bir projeli çalışma yapılmamış bir alandı. Geçtiğimiz yıl Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımdan rica ederek bir çevre düzeni projesi ile alanın yapılandırılmasını istedik. Arkadaşlarım Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ndeki araştırma görevlileri ile birlikte uzun uğraşlar sonucu güzel bir proje hazırladı. Bu alanı yeniden Sinop turizmine kazandırmak istiyoruz" dedi.

Karakum projesi ile birlikte il içerisinde önemli bir kültür ve turizm aktivitesi sağlanabilecek alana kavuşulacağını kaydeden Şanal, "Gölet bu çerçevede temizlenip, içerisi balıklandırılacak. Böylelikle alan amatör balıkçıların hizmetine açılmış olacak. Bir bölüme yabani av hayvanları için yer hazırlanacak ve her yaştaki insanımızın oluşturulacak hayvanat parkından yararlanması sağlanacak. Alana yapılacak yürüyüş parkurları ile insanlarımızın spor yapmalarına imkan sağlanacak. Bölge çeşitli bitki örtüsü ile zenginleştirilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 13:00:46
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 20:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?