3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'a modern endoskopi merkezi açıldı

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Cengiz Çakar tarafından kurulan merkezde Video Endoskopi adı verilen cihaz ve ağızdan giren kamera ile yemek borusu, mide ve oniki parmak bağırsağının tamamını görüntüleyebilirken, anüs yolu ile yapılan uygulamada ise kalın bağırsağın tamamı görüntülenebiliyor. Görüntüyü monitöre veren cihaz, istendiği takdirde hastalıklı bölgeden renkli resim ve görüntü kaydı yapabiliyor. Görüntüler daha sonra CD’ye alınıp hastaya verilebiliyor.
Merkezin açılışı İl Emniyet Müdürü Süleyman Şahin tarafından yapıldı. Açtığı merkezi Dr. Cengiz Çakar kestiği pasta ile kutladı.

Merkez ve gelişmiş cihazlar hakkında bilgi veren Dr. Cengiz Çakar, merkezin toplam 50 bin Euro’ya malolduğunu söyledi. Merkezin kendi alanında Karadeniz’in en modern merkezi olduğunu belirten Çakar, "Ağızdan makata kadar olan bölgenin tamamında görüntüleyemediğimiz yer yok. Bu şekilde erken mide kanserleri, ülserler, gastrit gibi hastalıkları erken yakalamak mümkün. Tabi bu vesile ile bahsettiğim hastalıklardan ölmemek mümkün. En önemlisi şüphelendiğimiz noktadan biyopsi yani doku tanısı alabiliyoruz" diye konuştu.

iha-sinop
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2004 Salı 13:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?