3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'a tıp fakültesi isteği

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından kent merkezindeki Sinop Atatürk Hastanesi'nin eski binasının Sinop Üniversitesi'ne bağlı tıp fakültesine dönüştürülmesi için kampanya başlatıldı.

STSO Başkanı Erol Derici, konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek, konuyla ilgili destek istedi.
Yeni binasına taşınan Atatürk Devlet Hastanesi eski binasının Sinop Üniversitesi'ne devredildiği takdirde, küçük tadilat ve onarımla tıp fakültesi kompleksine dönüştürülebileceğini belirten Erol Derici, "Sayın Başbakanımıza gönderdiğimiz mektupta, Sinop Üniversitesi'nin kurulması ve Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nin yeni binasına taşınmasını sağladığı için kendisine teşekkür ettim ve bundan sonra da beklentimizin Sinop Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kurulması olduğunu kaydettim.

Başbakanımıza yaptığı konuşmalarda, ülkemizde yeterli sayıda doktor yetişmediğini vurguladığını hatırlatarak, açılacak olan tıp fakültesi ile açığın kapanmasına katkı sağlayabileceğimizi anlattım" dedi.


Sinop aşığı olan Gazi Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden bir grup profesörün, açıldığı takdirde tıp fakültesinde görev alabileceklerini söylediğini belirten Erol Derici, "Kendilerini üniversitemizin rektörü ile görüştürdüm ve gelmeleri konusundaki görüşlerini teyit ettirdim.

Sinopumuzun 198 bin olan ve az görünen nüfusu aslında, İstanbul'da yaşayan 800 bin, yurt dışında yaşayan yaklaşık 200 bin hemşehrimizle 1 milyon 200 bin kişiyi bulmaktadır. İlimiz dışında bulunan hemşehrilerimiz, sağlık hizmetlerini Sinop'ta alacaklardır. Bu durum hastanemizde yazın artan hasta sayısından görülmektedir. Sinop, başlayan uçak seferleri ile dünyaya açılmıştır. Ülkemize, yurt dışından tedavi amacıyla önemli sayıda hasta gelmektedir.

Tarihsel, kültürel ve doğal güzelliği yanı sıra sağlık turizmi ile yurt dışından, kurulacak tıp fakültemize hasta geleceğini düşünmekteyim. Cumhuriyet döneminde, doğru dürüst yatırım alamayan, bu yıl, Sinop Üniversitesi, Erfelek Barajı, Boyabat Barajı, yeni hastane binası, Sinop-Boyabat yolu ve havaalanımızla küçümsenmeyecek yatırım alan ilimize tıp fakültesinin kurulmasını sağlamak önemli bir yatırım olacaktır" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 14:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?