2
Mayıs
2024
Perşembe
SİNOP

Sinop'a tünelle girilecek

SİNOP'A TÜNELLE GİRİLECEK

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop kent merkezinin Karadeniz Sahil Yolu'na Demirciköyü mevkisinde yapılacak olan iki tünel ve bir viyadükle bağlanacağını söyledi.

Sinop-Gerze arasındaki duble yol çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Demirciköyü mevkisinde de iki tünel ve bir viyadük için şantiye kurma çalışmaları başladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, çalışmaların yaklaşık 2 ile 2.5 yıl arasında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Vali Dr. Ahmet Cengiz, "Şantiye kurma çalışmaları başladı. Arkadaşlarımız Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında şantiye yeri ayarlıyor. Proje kapsamında iki tünel bir tanede viyadük var. Önce

bir tünel, sonra viyadük ardından da bir tünel var. Tünellerin biri bin 750 metre, bir diğeri de bin 250 metre uzunluğunda olacak. Samsun yönünden ilk tünelin girişi Şişe Cam mevkisinde olacak, arada keskin bir viraj var. O kısım viyadükle geçilecek. Son tünelin çıkışı Çiftlik köyünün yeni yol sapağı civarında. Çalışmaların 2 ya da 2.5 yılda bitirilmesi planlanıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2011 Cumartesi 14:52:05
Güncelleme :16 Temmuz 2011 Cumartesi 15:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?