3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'a yeni mezhaba

Panayır havasında gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 bin kişi katıldığı törende
kurban kesilerek, dualar okundu. Törende konuşan Belediye Başkanı Hamza İnce, mezbahanın son sistem cihazlar ile donatılacağını ve tesisin Türkiye'de sayılı kesim alanları arasında yer alacağını söyledi.


Mezbaha ana binasının 520 metrekare olarak projelendirildiğini belirten İnce, tesiste büyük ve küçükbaş hayvan kesim üniteleri, iki soğuk hava deposu, veteriner-laboratuar idare bölümleri, personel dinlenme-soyunma ve duş bölümleri ile kasaplar odası, sakatat temizleme ünitesi ve mal sahibinin kesimi izleyebilmesi için camlı ünitenin yer alacağını kaydetti. Hamza İnce, şöyle devam etti:
"Beş yıllık hizmet süremiz içerisinde Sinopumuzun kronikleşmiş birçok sorununu çözdük. Başta su ve çöp olmak üzere mezarlık, yol yapımları, terminal, çevre düzenlemeleri gibi sayısız hizmete imzamızı attık. Mezbaha durumu da çok sağlıklı değildi. Yapımı 1976 yılında gerçekleşen ve o günlerin fenni şartlarına göre düzenlenen mezbaha, aradan geçen yıllar içerisinde gerekli yatırımlar yapılmadığı ve ayrıca günümüz koşullarına uymadığı için yeni bir mezbaha yapımı gündeme geldi. Bu sorunu da kökten çözüyoruz."
İnce, ayrıca, yeni mezbahanın kısa süre içerisinde bitirilmesi ile birlikte eski mezbaha alanının ağaçlandırılarak, piknik ve mesire yeri haline getirileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 16:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?