3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinoplu balıkçılar yeni sezona sıkıntılı 'rastgele' dedi

Balık neslinin ve Karadeniz'deki ekolojik dengenin bozacağını belirten balıkçılar konunun çözümünü istedi.

Düzenlenen törene CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Vali Vekili Yılmaz Yolcu, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, il genelinde faaliyet gösteren balıkçı kooperatiflerinin temsilcileri ve çok sayıda balıkçı katıldı. Sezonun bereketli geçmesi için kurban kesimi ve dualarla denize uğurlanan balıkçılara çikolata ve kolonya da ikram edildi. Balıkçılar yeni sezona Vali Vekili Yılmaz Yolcu'nun "Rastgele" sloganı ve alkışlar ile başladı.

Bu arada yeni sirküler çalışmalarını değerlendiren CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Ordu ile Ereğli sınırına kadar açılan algarna ve halk arasında kum midyesi olarak bilinen cikcik avcılığı, yine Sinop sınırları içerisinde 10 yıl aradan sonra açılan trol avcılığına balıkçılar ile birlikte tepki gösterdi. Doğal dengenin kısa süre içerisinde bozulacağını belirten Altay, yeni sirküler ile Sinop'taki 2 bin balıkçının bütün umutlarının sona erdiğini söyledi. Altay, "Bakın kısa süre sonra Karadeniz'de balık kalmayacak. Buralar Karadeniz'in doğal yaşam alanları. Bir süre sonra balıkçımız dere kenarlarında avlanmak zorunda kalabilir" dedi.

Belediye Başkanı Zeki Yılmazer ise konunun biran önce çözülmesi gerektiğini belirterek, olaydan balıkçılar kadar kendilerinin de rahatsız olduklarını ve hükümet nezdinde ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti. Yılmazer, "Ben Sinoplu olarak cikcik avcılığının ne demek olduğunu bilmiyordum. İnanın daha yeni öğrendim. Eminim ki bu konuyla ilgilenen sayın bakanda bilmiyor. Konunun çözüleceğine inanıyorum. Biz de sayın milletvekillerimiz ile balıkçılarımızın yanındayız" diye konuştu.

iha-sinop
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2004 Salı 17:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?