3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinoplu Çevreciler Bakan Pepe'nin yolunu kesti

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "Karadeniz'de çeşitli depolarda saklanan İtalyan atıkları için en kısa zamanda çözüm bulunacak. Sinop ve Samsunlular konuyu yakından takip ettiğimizi iyi bilsin" dedi.
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin, Sinop'un Durağan ve Boyabat ilçelerinde AK Parti tarafından gerçekleştirilen mitingin ardından Sinop'a döndüğü sırada, Sinop-Boyabat Karayolu üzerinde bulunan ve içinde zehirli atığın bulunduğu 132 varilin depolandığı Soğuksu Köyü'nde çevreciler ve köylüler tarafından yolu kesildi. "İtalyan'ın zehirli varilleri gönderilmelidir" yazılı pankartı taşıyan köylüler, Bakan Pepe'den zehirli atıkların bölgelerinden alınarak İtalya'ya geri gönderilmesini istedi. Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Özen, Bakan Osman Pepe'ye konu ile ilgili bilgi verdi. Özen, bu konuda duyarlı olunmasını istedi.
Bu binaların içindeki varillerin çevreye verdiği zararla ilgili herhangi bir raporun olmadığını belirten Bakan Pepe, "İnsanlar mütereddit olunca etraftaki olumsuzluklara bir adres arıyor. Tabi biz bu maddeleri tasvip etmiyoruz. Hükümet politikası olarak bu konuya nasıl baktığımızı ifade ettik. Ocak ayının sonunda yapılan görüşmelerden sonra zannediyorum Nisan ayı içerisinde Ankara ile İtalyan heyeti arasında son bir görüşme daha yapılacak. Mesele inşallah orada çözülmüş olacak. Arkadaşlarımızla bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Türkiye uzun kıyıları olan bir ülke olması nedeniyle böyle olumsuzluklarda maalesef hem Karadeniz hem Ege hem de Akdeniz'de meydana gelebiliyor. Bu tabi sahillerimizi daha iyi kontrol etmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Ancak bu konuda tehlikeli atıklar noktasında zaten uluslararası sözleşmeler var. Uluslararası sözleşmeler hem bizi hem de diğer ülkelere bağlar. Sinop ve Samsunlular bilsin ki, konuyu yakından takip ediyor ve önemsiyoruz. Çünkü bu uzun süredir var olan bir sorun" diye konuştu.
Sinop - iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2004 Salı 20:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?