4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

Sinoplu gurbetçinin gözyaşları...

Almanya'da belediye meclis üyesi seçilen Sinoplu gurbetçi, Vali Hakan Güvençer'i ziyareti sırasında seçimleri ve yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Geçen ay Almanya'da yapılan yerel seçimlerde, 110 Türk seçmenin bulunduğu Schifferstadt kentinde bin 162 oy alarak 32 sandalyeli belediye meclisine girmeyi başaran Sinoplu gurbetçi Salim Şentürk, Sinop Valisi Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Seçim sürecini anlatan Salim Şentürk, kapı kapı dolaşarak oy istediğini, kendisine Türklerin yanı sıra Alman, Yunanlı ve Ruslar'ın da oy verdiğini kaydetti. 32 kişilik belediye meclisine 6 sandalye ile girmeyi başaran SPD partisinde, 10. sıradan aday olmasına karşın aldığı tercihli oylarla 5. sıradan meclise girmeyi başardığını, mecliste yabancı düşmanı 2 Nazi yanlısı üyenin, kendisinin seçilmesiyle sadece birinin meclise girdiğini belirten Salim Şentürk, bu sırada gözyaşlarını tutamadı.

Konuşmasına daha fazla devam edemeyen Şentürk'ün ağladığını gören Vali Güvençer'de, peçete uzatarak, gözyaşlarını silmesini istedi. Yurtdışındaki gurbetçilerin her sahada olduğu gibi Avrupa'nın siyasetine de yön vermeye başladığını mutlulukla izlediğini belirten Vali Hakan Güvençer, Salim Şentür'ü başarısından dolayı kutladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 11:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?