3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinoplu müfettişin ilginç hobisi

Özyılmaz’ın deniz kenarından toplayarak elleriyle şekillendirdiği taşlar, görenleri kendine hayran bırakıyor. Adeta tarih öncesi medeniyetlerden günümüze ulaşan heykelleri andıran ve Hüseyin Özyılmaz’ın hayal gücü ile şekillenen taş parçaları, büyük ilgi görüyor. Özyılmaz, eserlerini ise müzeyi andıran evinin bahçesinde sergiliyor.

Boş zamanlarında gerçekleştirdiği hobisinin zamanla daha da keyif verici hale dönüşmesi ile hayal gücünü ve zekasını taşlara yansıtan Hüseyin Özyılmaz’ın en büyük yardımcıları ise çocuklar. Bir çok kez mahalledeki çocukların deniz kenarından buldukları taş parçalarını kendisine şekillendirmesi için getirdiğini belirten Özyılmaz, evinin bahçesinde sergilediği heykel parçalarının her birine, çocuklar tarafından isim bile taktığını söyledi.
Yaptığı işin zeka ve beyni geliştirdiğine inandığını belirten Özyılmaz, "İnsanoğlu görsel, mantıksal, fiziksel ve bedensel zekasını bu tür çalışmalar sonucu geliştirmek sureti ile mükemmellik modeline çıkartabilir. Ben de deniz kenarında bulduğum bu taşlara kendi hayal dünyamda çeşitli şekiller vererek, çeşitli figürler elde etmeye çalışıyorum. Bundan büyük bir zevk duyuyorum" dedi.

Hobisi sayesinde günün stresini de attığını kaydeden Özyılmaz, "Bu güne kadar taşlardan yaklaşık 150 civarında eser meydana getirdim. Yaptığım bir çok eserleri de tanıdığım insanlara hediye olarak verdim. Bulduğum taşların şekline bakarak, şu taştan böyle bir model yapabilirim tarzında beynimde oluşan şekli taşları şekillendirmek sureti ile ortaya çıkartıyorum. Bu arada her hangi bir sermayede gerekmiyor. Çünkü bu taşları deniz kenarından topluyorum. Bu tür çalışmalar ile insanın görsel ve mantıksal zekasının geliştiğine inanıyorum. Yaptığım çalışmaları emekliliğim ardından sergilemek istiyorum" diye konuştu.

iha-sinop
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 12:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?