3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'ta 'Alacakaranlık' operasyonu

Sinop'ta 4 gün önce başlatılan "Alacakaranlık" operasyonunda gözaltına alınan 44 kişiden 16'sı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Sinop merkez ve 4 ilçede, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından yürütülen Köylerin Alt Yapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi'nde 'ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasında sakatlık ve rüşvet' iddiasıyla Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonda 44 kişi gözaltına alındı.

Sinop il merkezi ile Boyabat, Durağan, Ayancık ve Gerze ilçelerini kapsayan operasyonda, KÖYDES çalışmalarında ihaleye fesat karıştırmak, eksik iş yapmak, malzemeden çalmak, hafriyatları yüksek göstermek ve rüşvet gibi iddialarla gözaltına alınan, kamu görevlileri ve müteahhitlerden oluşan 44 kişi, Boyabat Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı.

Bunlardan N.M., İ.M., R.M., G.T., F.C., İ.B., S.R., A.K., H.S.Ö., M.E., A.K., B.İ., E.M.B., İ.A., S.U. ve Ş.E. isimli şahıslar tutuklanarak Sinop Kapalı E Tipi Cezaevi'ne konulurken, 28 kişi ise serbest bırakıldı. Bu arada tutuklanan A.K.'nin Antalya'da, H.S.Ö. ve M.E.'nin ise Sinop'ta kamu görevlisi olarak çalıştığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 18:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
v.s. IP: 212.175.112.xxx Tarih : 9.04.2008 10:58:24

sayın savcı beye bi türk vetendaşı ve bu ülkede vergi ödeyen birisi olarak teşekkür ederim.Vermiş olduğumuz bu vergileri hizmet yerine ranta çevirmek isteyen görevlilerin hesabını vermesi gerektiğini Ayrıca yüklenici firmalarınında devletin malını deniz olarak görmelerinin de önğne geçilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.Saygılarımla