3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'ta coşkulu kutlama

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sinop'ta da coşkuyla kutlandı.


İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına Vali Zeki Şanal, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akış, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, Milli Eğitim Eski Bakanı Metin Bostancıoğlu, AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, resmi ve sivil kuruluş temsilcileri ile siyasi parti teşkilatları ve binlerce vatandaş katıldı. Ayrıca kutlamaları, yürütülen bir Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında Sinop'a gelen Kuzey İrlandalı bir grup öğrenci de izledi.


Program başlangıcında Vali Zeki Şanal, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akış ve Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, tören alanını gezerek vatandaşların bayramlarını kutladı. Törende konuşan Vali Zeki Şanal, Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıl dönümünü ulusça kutlamanın büyük sevinç ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 85 yıllık bir süreçte dünyanın her alanda en önemli ülkeleri arasına girdiğini kaydeden Şanal, "Sağlam temeller üzerine kurulmuş Cumhuriyetimiz, bilindiği gibi aynı zamanda demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan, temel ilkeleri ile çağdaş bir devlet anlayışının da simgesidir. Bunun sonucunda da kurulduğunda yoksul ve bir yoklar ülkesi görünümde olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu gün herkesin bildiği gibi içerisinde bulunduğu Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkasya coğrafyasından başlayarak, dünyanın her alanda en önemli ülkelerinden birisi konumuna gelmiştir. Özellikle de dünya barışına sağladığı katkılarıyla herkesin aradığı ve güvendiği bir dünya ülkesi olmuştur" dedi. Programda öğrencilerin okuduğu şiir ve kompozisyonlar ardından, çeşitli okulların folklor ekipleri tarafından gösteriler yapıldı. Çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği etkinlik, yapılan tören geçişiyle son buldu.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 13:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?