3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'ta festival zamanı

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, yarın başlayacak ve 4 gün sürecek olan Sinop Turizm ve Kültür Festivali'nin adeta bir kültür şöleni ve karnavalına dönüşeceğini söyledi.

Sinop'un tanıtımı noktasında festivalin büyük öneminin olduğunu kaydeden Zeki Yılmazer, "Bence festivaller eğlenmenin yanında, sanatsal ve kültürel faaliyetleri de bünyesinde bulundurması gereken organizasyonlar. Tabi bu ihtiyacı karşılamak kuruluş ve kurumların görevi. Kamuoyunca da bilindiği gibi, her yıl organize ettiğimiz Sinop Turizm ve Kültür Festivali bu yıl 6-7-8-9 Ağustos 2008 tarihinde başlayacak. Kortej yürüyüşüyle açılacak olan festivalimizin birinci günü Brezilya Samba Ekibi muhteşem bir gösteri sunacak. Sergi ve gösteriler ile devam edecek festival programımızda konserler, sportif aktiviteler, paneller, deniz şenlikleri, gemi modelleri ve el sanatları yarışması, triatlon yarışması ile Off-Road Karadeniz Ayağı yarışmaları nefes kesecek. Ayrıca konserlerimizde Metin Şentürk, Emel Müftüoğlu, Davut Güloğlu ve Petek Dinçöz ile Grup 84 sahne alacak" diye konuştu.

Festival boyunca gece kapanışlarında havai fişek gösterilerinin de nefes keseceğini belirten Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, herkesi festivali izlemeye davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 16:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?