3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'ta haberleşme kabloları yer altına alınıyor

Sinop Telekom İl Müdürlüğü, şehirlerarası haberleşmenin sağlandığı fiberoptik kabloları yer altına alıyor.

Telekom İl Müdürü Hasan Fehmi Çelik, kabloların yer altına alınmasıyla haberleşme sisteminin dış etkenlerden korunacağını ve kopmalardan meydana gelebilecek arızaların da önüne geçileceğini söyledi.

Sinop -Ayancık ve Sinop-Boyabat arasında yer altından fiberoptik kabloların tesisinin gerçekleştirildiğini belirten Çelik, şöyle konuştu: " Ayancık İlçesine kadar olan bölümü kapsayan 53 kilometre, 1 trilyon 136 milyar lira, merkezden Boyabat İlçesini kapsayan 65 kilometrelik bölüm için de şu ana kadar 1 trilyon 785 milyar lira harcandı. Önümüzdeki yıl fiberoptik sistemin cihazları gelecek, toplam 5 trilyon lira harcanacak."

SİNOP-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 12:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Zeki Örnek IP: 213.74.43.xxx Tarih : 11.12.2003 14:01:10
Geçen yaz Temmuz ayında Ayancık seyahatim nedeni ile bölgede bulunma fırsatı elde ettim.Tabii sadece seyahatimiz Ayancık ile sınırlı kalmadı misafir olarak arkadaşlarımıda götürdüğümden Ayancık ve çevre ilçelerde bol bol gezme fırsatı buldum. Haberde bahsedilen Sinop-Ayancık ve Sinop-Boyabat arasında Telekom tarafından müteahit firmaya yaptırılmakta olan fiber kablo döşenmesi işlemlerinede şahit oldum(Yanılmıyorsam mavi borular içersinden geçirilen sarı fiber kablolar mevcut idi).Ancak uygulamanın gerçekleştirilmesi esnasında bahsi geçen merkez ve her iki ilçe arasındaki asfalt yolun bitiminde drenaj kanallarının kazı çalışmalarında kolaylık sağlamasından dolayı tahrip edildiği yer yer asfaltında harabiyete ugradığını tespit ettim. Sinop-Ayancık karayolunun Harzana mevkiinden sonra köy yoluna dönerek Hüseyinbey köyü üzerinden Ayancık'a ulaşıldığı bu güzergah üzerinden yapılan kazı çalışmalarında hiç bir özen gösterilmeden tamamiyle asfaltın parçalanmak suretiyle işlemlere devam edildiği görülmüştür. Yukarıda belirtmiş olduğum güzergahta bulunan Ayancık -Sinop sahil yolunun mevsim şartları itibari ile zaman zaman denize doğru kaymalar ve heyelan meydana gelmektedir bu durumda Hüseyin bey köyü üzerinden geçilen ikinci alternatif yol kullanılmaktadır.Şimdi bu yolunda tahrip edilmesi nedeniyle sahil yolunda bu kış mevsiminde meydana gelebilecek bir heyelan durumunda ilçe ile il merkezi arasında kalan bu yol kullanılamadığı için ikinci alternatif yol kullanılmak istenecek ancak kazı esnasında kullanılmayacak durumda bırakılan bu yoldanda faydalanmak mümkün olmayacaktır. Muhtemelen ilçe belediye kendi imkanları ile bu durumda geçisi çözümler uygulayacak ancak buda yeterli olmayacaktır. Teknolojiyi takip ederek insanları faydalandırmaya çalışan Telokom yetkililerinin ihaleyi alan firmanın çalışmalarını bir an evvel denetleyerek sanırım ihale şartnamesindede mevcuttur , ilgili güzergahta bozulan karayolunun mütahit firma tarafından ilgili düzeltme çalışmaları ile yenilenmesini sağlamalıdırlar. Kısa süre içerisinde görevli köy muhtarları ilçe belediye başkanlığı,il belediye başkanlığı ,karayoları müdürlüğü görevlilerinin ve müteahit firma yetkililerinin bir araya gelerek hasar tespit çalışması yapması ve tespitin ardındanda ivedilikle hasarların giderilmesi gerekmektedir.