5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Sinop'ta Ramazan renkli başladı

Sinop'ta Ramazan renkli görüntülerle başladı.
Belediye tarafından Ramazan'ın ilk akşamı başlatılan kültürel Ramazan eğlencelerinin yanı sıra, kurulan sirk çadırı da büyük ilgi gördü.

Sinop Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Sinop'a gelen Yakamoz Gösteri Sanatları Merkezi'ne ait "Safari Sirki" Ramazan'ın ilk günü Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi yanındaki dolgu alanında Sinoplularla buluştu. Sihirbaz, ateşbaz ve hokkobazlar ile denge gösterilerinin yapıldığı sirkte, piton yılanı ile yapılan gösteri izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Gösterilerin 23 Ağustos'a kadar süreceği belirtildi. Bu arada yine belediye tarafından organize edilen kültürel Ramazan eğlenceleri de aynı akşam Sinoplularla buluştu. Organizasyon kapsamında, Ramazan ayı boyunca Yaşlılar Evi ve çevresinde başta Karagöz ve Hacivat olmak üzere çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenecek.

30 gün boyunca sürecek olan organizasyonun açılışını Vali M. Hakan Güvençer ile Belediye Başkanı Baki Ergül yaptı. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta çeşitli gösteriler ile Ramazan'a birde mini konser verildi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 13:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?