8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİNOP

Sinop'ta sular hâlâ durulmadı

Emniyet müdürü, kaçak ve change otomobil operasyonunda sanık avukatlarının bile sanık koltuğuna oturabileceğini söyledi.

Art arda düzenlediği operasyonlarla Sinop’ta yuvalanan kaçak ve change otomobil çetesini ortaya çıkaran Sinop Emniyet Müdürlüğü şimdi çetenin uzantılarını da belirliyor. Sinop Emniyet Müdürü Süleyman Şahin, kaçak ve change araba operasyonunda yakalanan arabalardan birinin olayda adı geçen kişilerin avukatlığını yapan Nevzat Sipahi’ye ait olduğunun belirlendiğini açıkladı.

ARABASINI SATMAYA ÇALIŞTI
Şahin, "Birinci operasyonda yakaladığımız 25 arabanın içinde yer alan Renault 19 marka otomobillerden birinin sahibi olan belediyede çalışan bir vatandaş, arabayı operasyona adı karıştığı için açığa alınan Sinop Emniyet Müdür Yardımcısı Cahit Öztürk’ün de avukatlığını yapan Sinop Barosu Avukatlarından Nevzat Sipahi’den satın aldığını söyledi. Nevzat Sipahi de arabayı bir süre kullanmış. Elimizde bununla ilgili belgeler var. Nevzat Sipahi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Avukat hakkında işlem yapılabilmesi amacıyla savcılık gerekli olanizin için bakanlığa yazı yolladı. Sinop Barosu nezdinde de girişimlerimiz sürüyor" diye konuştu.

MÜFETTİŞLER GELİYOR
Emniyet Müdürü Süleyman Şahin, operasyonun şu ana kadar tutuklu tek sanığı olan Ali Karaşin isimli şahsın 2003 yılı telefon detaylarında adı geçen 12 polis hakkında inceleme yapmak üzere müfettiş talep ettiklerini de söyledi. İçişleri Bakanlığı’ndan müfettişlerin önümüzdeki hafta içinde gelerek çalışmalara başlayacağını belirten Şahin, "12 polis arkadaşımızın isimlerine telefon kayıtlarından ulaştık. Bu 12 polisimizin hepsi ya da bir kısmı kesinlikle suçludur demiyoruz. Belki de iş için görüşmüş olabilirler. Ama operasyonun hedefi içinde de olabilirler. Bu konudaki kesin karar müfettişlerin olacaktır" diye konuştu. Şahin operasyon çerçevesinde adı geçenler arasında kendi yardımcısının ve polislerin bulunmasının operasyonu etkilemeyeceğini vurguladı. Şahin, "Hissi davranmam. Gerekeni yaparım" dedi.


Sabah Gazetesi
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 08:35:03
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 11:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?