2
Mayıs
2024
Perşembe
SİNOP

Sinop'ta yarım asırlık gazete öksüz kaldı

Sinop-Samsun il sınırında geçtiğimiz hafta sonu Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar’ı karşılamak isterken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerden DYP Sinop İl Başkanı Ayhan Ayyıldız (75), arkasında gözü yaşlı ailesi ile birlikte 46 yıldır aralıksız çıkarttığı haftalık gazetesini de öksüz bıraktı.

1950 yılında Sinop’ta Bozkurt Matbaası’nı kuran Ayhan Ayyıldız, 1957 yılından bu yana "Demokrat Sinop" adlı haftalık bir gazete çıkartıyordu. Yayın hayatına 5 kuruşluk fiyatı ile başlayan "Demokrat Sinop"un 46 yıl boyunca fiyatı aynı kaldı. Yıllardır 5 kuruşluk bedeli ile Sinop’a ayrı bir zenginlik katan "Demokrat Sinop", şimdi öksüz.

Matbaada yıllardır babasının yanında çalışan oğul Hülagü Ayyıldız, baba Ayhan Ayyldız’ın ani ölümü sonrası ilk defa gazetenin kapısını bugün açtı. Gözleri dolan Ayyıldız, babasının geçtiğimiz hafta baskısını yaptığı ve DYP Lideri Mehmet Ağar’ın kaza günü yapacağı Sinop ziyareti ile ilgili manşetten verdiği haberi gösterdi.

Babasının gazeteyi her hafta itina ile hazırladığı belirten Hülagü Ayyıldız, "Gazetenin dizgisi dahil tüm hazırlıkları babam yapardı. Elleri ile dizgi yaparken adeta çocuğunu bayrama hazırlar gibi neşelenirdi. Baskısını ise ben yapardım. Babamı çok arayacağız" dedi.

SERHAT ÖZŞAHİN-SİNOP (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2003 Perşembe 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 12:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?