3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'tan göç semt pazarlarını da vurdu

Yine aynı güzergahta olan ve asırlardır Pazar günleri kurulan merkeze bağlı Soğuksu Köyü Pazarı ise eski günlerini arar oldu. Daha önceleri çevre il ve ilçelerden çok sayıda pazar esnafının akın ettiği köyde, şimdilerde Sinop ve ilçeleri ile Samsun ilinden belli başlı pazarcı esnafı tezgah açıyor. Gençlerin başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere göç etmesi sonrası geride kalan yaşlı nüfusun oluşturduğu çevre köylere hitap eden Soğuksu Pazarı’nda, hala giyimden nalburiyeye, gıdadan zücaciyeye bir çok ürünü bulmak mümkün. Çevre köylerden vatandaşlar pazara kendi aralarında anlaştıkları servis traktörleri ile geliyor.

Bu arada pazarın Sinop-Boyabat yolu üzerinde kurulması da pazara az da olsa hareketlilik kazandırıyor. Yol güzergahında seyrederken pazarı görüp bölgede mola veren vatandaşlar alışveriş yapabiliyor. Bu kısa mola içerisinde ise en fazla çocuklar eğleniyor. Yaşlı köylülerin köye erzak taşımak için kullandıkları eşeklere binmek isteyen çocukları köylüler geri çevirmiyor.
Öte yandan Soğuksu Köyü halkı haftanın bir günü köylerinde kurulan pazarın, Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu’nun faaliyete geçmesi ile pazarın kapanmasından endişe ediyor

iha-sinop
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2004 Cumartesi 14:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?