3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'un ağız sağlığı merkezi

Sinop Verem Savaş Dispanseri binası "Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi" oluyor.

Şehir merkezinde Verem Savaş Dispanseri olarak kullanılan 2 katlı binanın, Sinop Valiliği'nce Sağlık Bakanlığı'na yapılan, 10 ünite kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak açılması teklifine olumlu cevap geldi.

Yapılan talebi olumlu bulan Sağlık Bakanlığı'nın konuya 'olur' verdiğini belirten Vali Zeki Şanal, projenin hazır olduğunu ve kısa süre içerisinde binada onarım çalışmalarına başlanacağını söyledi. Şanal, "Sağlık Bakanlığı'nın olurları ile adı geçen yerde, toplum ağız ve diş sağlığı standartlarının yükseltilmesi amacıyla diş hekimliği hizmetlerinin iyileştirilmesi ve tüm ülkeye yaygınlaştırılması hedefi göz önünde bulundurularak binada gerekli tadilatlarının yapılması kaydıyla bu teklif uygun görülmüştür. Söz konusu binanın projesi hazırlanmış olup, 150 bin YTL ödeneği temin edilmiş ve en kısa sürede onarıma başlanacaktır" dedi.


Sinop Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre ise merkezin yaklaşık ve tahmini olarak 300 bin YTL'ye mal olacağını belirterek, "Söz konusu binanın onarımı için bayındırlıktan keşif istedik. Keşfin yapılması ardından ihale süreci başlayacak. Biz müdürlük olarak kendi imkanlarımız ile de parasal olarak takviyede bulunacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 15:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?