7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Sinop'un geleceği 'Konsey'in elinde

Yerel Gündem-21 Kent Konseyi toplantısı Sinop’ta yapıldı. Halk Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Yerel Gündem 21’in çalışma sistemi ve kent yaşamına olan yararları hakkında bilgiler verilirken, toplantı sonunda kent konseyi oluşturuldu.

Konsey Sinop’un geleceğini ilgilendirecek bir çok konuda karar alma yetkisine sahip olacak.

Toplantıya YG-21 Programı Ulusal Koordinatörü Sadun Emrealp, YG-21 Gençlik Konseyleri Sorumlusu Sezai Hazır, NDI Yerel Yönetimler Program Direktörü Darcie Nielsen, NDI Program Yöneticisi Evin Elçi ile YG-21 Sinop Sekreteri Levent Bektaş konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda konuşan YG-21 Programı Ulusal Koordinatörü Sadun Emrealp, programın gerçek sahiplerinin kentler olduğunu ve şuanda 61 kentin programa ortak olduğunu söyledi. Programın dağılımın bölge ağırlıklı olmadığını ve bir çok bölgeyi kapsadığına dikkat çeken Emrealp, 50’den fazla kente kent konseyinin kurulduğunu ve bir çok kentinde projeye katılmak istediğini kaydetti. Sadun Emrealp, "Kent konseyi belediye meclisinin yerine geçen bir üst organ değildir. YG-21 süreci bağlamında kentine sahip çıkma, aktif katılım ve çözüme ortaklık ilkelerinin bütünlüğünde, kentleri sürdürülebilir geleceğe taşıyan bir ortak modeldir. Konsey, kentteki tüm paydaşları bir araya getirerek tüm kenti kucaklayan ortak akıl oluşturulmasını hedefler" diye konuştu.

Toplantıyı AK Parti Sinop Milletvekili Cahit Can, Vali Zeki Şanal, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, belediye encümen üyeleri, belediye personeli ve sivil toplum örgütleri temsilcileri izledi

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 18:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?