3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'un kalkınması turizme bağlı

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Sinop'un kalkınmasının turizme bağlı olduğunu söyledi.

Sinop-Ayancık karayolu üzerinde faaliyete geçen yeni otogarın açılışında sahne alan Linet ve Mustafa Keser, vatandaşları coşturdu. Müziğin ritmine kendini kaptıran Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer de oturduğu yerde oynayarak sanatçılara eşlik etti.

Yılmazer, otogarın 2001 yılında temelini atan eski Belediye Başkanı Hamza İnce ile törene katılan CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ve Ulaştırma eski Bakanı Yaşar Topçu'ya birer kotra ve Sinop'a özgü el yapımı bıçak hediye etti, birlikte açılış
kurdelesini kesti. Konser gece geç saatlere kadar devam etti. Açılış töreni, belediyenin web sitesinden de canlı yayınlandı. 30 bin metrekarelik alanda inşa edilen modern otogarın açılışında renkli görüntüler yaşandı.

Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, memleketinin böyle güzel bir esere kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek "Bu esere kavuşmamızla birlikte eski terminalin yıkılmasıyla tarihi doku gün yüzüne çıkmış olacak. Bunun için çift taraflı mutluyum. Çünkü, benim ilimin kalkınması turizmle orantılı. Artık beton yığınlarının arkasına saklanan kalelerimizin bir kısmı gün yüzüne çıkmış olacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 17:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?