3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'un projesi TBF gündeminde

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Sinop'ta salon sporları ve basketbolun geliştirilmesi için önemli projeler hazırladıklarını söyledi.

Bu konu üzerinde ciddiyetle çalıştıklarını belirten Yılmazer, "Bir zamanlar ilimizde yoğun olarak yapılan, ancak son dönemlerde oldukça zayıflayan salon sporlarını canlandırmak arzusuyla bir takım çalışmalar yürütüyoruz.

Türkiye Basketbol Federasyonu hakemlerimizden Abdullah Batur arkadaşımızla bu konuda önemli bir proje üzerinde çalıştık. Yaklaşık 1.5 ay önce bu bahsettiğim konuyla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel beye giderek projelerimizi kendisine anlattık. Sağ olsunlar şu anda detaylarını anlatmak istemediğim projeyi yönetim kurullarında değerlendirmeye aldılar" dedi.

Sinop'un bu bağlamda düzenlenecek şampiyonalara ev sahipliği noktasında da hassasiyetlerinin olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, "Bahsettiğim proje dışında geçtiğimiz günlerde sayın Turgay Demirel bey bizi arayarak 16 takımın katılacağı Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nın mayıs ayında Sinop'ta yapılacağı müjdesini verdi. Kendilerine ilimize böyle bir önemli sportif organizasyonu kazandırdığı için tekrar teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonların ilimizin turizm pastasından alacağı payı hiçte azımsanmayacak derecede bariz bir şekilde arttıracağına inanıyoruz. 16 takım demek, sporcusu, antrenörü, teknik kadrosu ve aileler ile birlikte en az 500-600 kişinin Sinop'a gelmesi demektir. Buda kentimiz için çok önemli bir potansiyel" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 11:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?