3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'un Turizm Potansiyeli

Sinop Üniversitesi (SÜ) Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Alpay Tırıl, Sinop'a turlarla gelen turistlerin, geceleri konaklamadan ilden ayrıldıklarının büyük bir kayıp olduğunu belirterek, turistleri cezp edecek çözümlerin üretilmesi gerektiğini söyledi.


Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda "Sinop'un Turizm Potansiyeli" konulu konferans düzenlendi. SÜ Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Alpay Tırıl'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova ile daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler izledi. Konferansta turizmin tanımı ile konuşmasına başlayan Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alpay Tırıl, Sinop'un sahip olduğu turistik değerlerin potansiyeli, potansiyelin kullanış biçimleri, diğer turizm merkezleri ile Sinop'un karşılaştırılması, potansiyelin arttırılmasına yönelik çözüm önerileri gibi konular üzerinde durdu. Alpay Tırıl, "Turizm: İnsanların sürekli yaşadıkları yer dışında başka bir yere 24 saatten az olmamak veya en az bir gece konaklamak koşuluyla sürekli yerleşmemek üzere, ticari bir amaç gütmeden zevk, eğlence dinlenme , iş, merak, din,spor ve akraba ziyareti, kongre ve seminerlere katılma gibi nedenlerle bireysel veya toplu olarak yaptıkları seyahatlerden doğan faaliyetlerin bütünüdür" dedi.


Yrd. Doç. Dr. Tırıl, yaptığı tanım ardından, Sinop'a turlarla gelen turistlerin günübirlik olarak geldiklerini ve gecelemeden Sinop'tan ayrıldıklarını belirterek, "Turistleri ne yazık ki Sinop'ta tutamıyoruz. Bu da bizim için önemli bir kayıp. Turistin kalabilmesi için çekiciliğin sağlanması gerekiyor. Yani insanlar bu çekiciliği merak etsinler. Bununla ilgili çözümler üretmek gerek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 15:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?