5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Sinop'un yeni başsavcısı; Topaç

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan Bartın'a atandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararnamesiyle 164 hakim ve savcının görev yeri değişti. Son kararnameyle birlikte; Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken, Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Topaç getirildi.

Bu arada Sinop Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Berkün Köksal ile eşi Sinop Hakimi Pervin Köksal ise Bakırköy Hakimliği'ne atandı. Kararnameyle birlikte Bodrum Hakimi Semra Topaç Sinop Hakimliği'ne, Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Levent Şahin de Sinop Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevine getirildi.

SİNOP YENİ CUMHURİYET BAŞSAVCIZI ÖMÜR TOPAÇ

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Ömür Topaç, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sırasıyla Şebinkarahisar (Giresun), Araban (Gaziantep), Develi (Kayseri), Bandırma (Balıkesir) Cumhuriyet Savcılığı görevlerinden sonra 2007 yılı yaz kararnamesi ile Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Ömür Topaç'ın çeşitli gazete ve dergilerde hukuksal konularda yayınlanmış makaleleri bulunmakta. Topaç, evli ve 2 çocuk babası.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 16:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?