3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop'un yüzde 96'sı sosyal güvenceli

Sinop nüfusunun yüzde 96'sının sosyal güvence kapsamında olduğu belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Selim Yurtseven 198 bin 412 kişiden oluşan Sinop nüfusunun 190 bin 816'sının sigortalı konumda olduğunu söyledi. Sinoplu muhasebeci ve mali müşavirler, ekim ayında yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Yasası ile ilgili bilgilendirildi.

Sinop Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından oda binasında gerçekleştirilen eğitim toplantısında, İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Selim Yurtseven ile Sinop Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Buruk, katılımcılara yeni yasa hakkında bilgiler verdi.

Sinop'un nüfusu olan 198 bin 412 kişiden 190 bin 816'sının sigortalı konumda olduğunu belirten Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Selim Yurtseven, yeni yasanın uygulanışında hiç bir mevzuat sıkıntısı olmadığını söyledi.

Yurtseven, "İlimizde 190 bin 816 kişiye uzun ve kısa vadeli sigorta kolları olarak hizmet vermekteyiz. Yeni yasanın amacı, dağınık halde olan sosyal güvenlik konularını birleştirerek vatandaşa en iyi, çağdaş ve modern şekilde hizmet vermektir. Biz bu toplantıda kanunun bize getirmiş olduğu değişiklikleri ele aldık. Bizim işlerimizin yüze 80'i muhasebeci ve mali müşavirler tarafından yürütüldüğü için onlarla birilikte bir konsorsiyum sağlayarak, hatasız işlemlerimizi yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu şekilde ilimizde gerekli tanıtımlar yapılacak. Mevzuatla ilgili hiç bir sıkıntımız yok. Çok güzel şeyler olacak" diye konuştu.

5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Yasası'nın 1 kasım itibariyle uygulanmaya başlanacağını belirten Oda Başkanı Ahmet Buruk ise yasanın ilk uygulayıcılarının muhasebeciler ve mali müşavirler olduğunu söyledi.

Buruk, "Yasa 2.5 yıl kadar önce yayınlanmıştı. Fakat ve çeşitli nedenlerden dolayı yürürlüğe girmedi ve yürürlük tarihi sürekli ertelendi. En son 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında çok köklü değişiklikler var. Gerek mevzuat işlemleri, gerekse sosyal güvenceler anlamında bazı değişiklikler oldu. Bu değişikliklerin ilk uygulayıcıları, serbest muhasebeciler ve mali müşavirler olarak bizleriz. Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Selim Yurtseven seminerden geldi ve kurum yetkilileri de bu konuda çeşitli eğitimler gördüler. Biz bu konuların ilk uygulayıcıları olarak, 1 Ekim tarihinde yürürlüğe giren yasayı 1 Kasım tarihinden itibaren uygulamaya başlayacağız. Bununla ilgili ilk eğitimi burada veriyoruz. 46 çalışan üyemizle birlikte toplam 87 üyemiz mevcut. Bu üyelerimizin büyük çoğunluğu şu an buradalar" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 18:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?