3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

'Siyaset Akademisi' Sinop'ta başladı

Sinop'ta, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından organize edilen 'Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı' başladı.


Sporcu Kamp Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen 'Siyaset Akademisi' programının açılış töreninde konuşan AK Parti Sinop Gençlik Kolları İl Başkanı ve Siyaset Akademisi Sinop İl Koordinatörü Sinan Güner, AR-GE'nin önemine değindi. Araştırma ve geliştirmenin günlük hayatta öneminin büyük olduğunu ifade eden Güner, bugün piyasada bir çok teknolojik, gelişmiş aracın bulunmasının en büyük nedeninin AR-GE olduğunu vurguladı. Güner, "Kültürel yaşamımıza da baktığımızda bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğanlar, siyasi arenamızda var iseler yine araştırma ve geliştirmeyle bu noktaya gelinmiştir" dedi.
6 hafta boyunca sürecek olan eğitimlerle ilgili bilgiler de veren Sinan Güner, şöyle konuştu: "Haftada bir gün burada bir arada bulanarak, eğitimlerimizi tamamlayacağız. Daha önceleri dile getirdiğim gibi hepimiz burada öğrenci olarak bulunuyoruz. Akademide 6 haftalık bir süreçte profesörler ve doçentlerimizin bilim ve ilim ışığıyla yoğrulmuş bilgi birikimlerinden yararlanacağız. Programımızda siyaset bilimini, yönetimsel konuları ve kendimizi geliştirmenin yollarını bilimsel olarak öğreneceğiz" diye konuştu.


Yapılan açılış konuşmasının ardından eğitim vermek için programa katılan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Tekin 'Türkiye'deki siyasi ve idari yapı ile bu yapının geçmişi', Eğitimci Mehmet Arslan 'belediyelerde mali yatırım ve belediyelerin yerel kalkınmadaki rolü, Kişisel Gelişim Uzmanı Mustafa Ulutepe de 'kişisel gelişim' konulu sunumlarını yaptı. Akademinin ilk gününe AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş ile çok sayıda partili ile partiye kaydı olmayan vatandaşlarda katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 11:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?