3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Siyaset Akademisi'nde sınav zamanı

Sinop'ta, AK Parti Araştırma Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından organize edilen 'Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı' sonunda eğitime katılanlar sınava tabi tutuldu.

AK Parti Sinop İl Başkanlığı tarafından kasım ayı içersinde başlatılan 'Siyaset Akademisi' 6 haftalık sürenin ardından sona erdi. Yerel yöneticiler ve vatandaşlardan oluşan 76 kişinin katıldığı eğitimler sonunda sınav yapıldı.

Endüstri Meslek Lisesi salonunda gerçekleştirilen sınava mühürlü bir şekilde getirilen soru kitapçıkları, gözlemciler nezaretinde sınava katılanlara dağıtıldı. Sınavda genel kültür, siyaset, kişisel gelişim, il özel idare ve yerel yönetimler yasalarıyla ilgili toplam 80 soru soruldu.

Akademi hakkında bilgi veren AK Parti Sinop Gençlik Kolları İl Başkanı ve Siyaset Akademisi Sinop İl Koordinatörü Sinan Güner, yapılan uygulamanın Türkiye tarihinde bir ilk olduğunu ve bu ilki AK Parti'nin gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu, Türkiye siyasi hayatında eksikliği olan bir uygulamaydı ve biz AK Parti olarak bu eksikliği gidermek istedik. Türkiye çapında bu kurslara devam eden 30 bin öğrencimiz var. Sinop'ta ise 76 kursiyere eğitim verdik. Burada insanların siyasi hayatla ilgili eksikliklerini deneyimli akademisyen ve siyasetçilerle tamamlamayı hedefliyoruz. 6 hafta süren kurslarımızın sonunda kursiyerlerimizi sınava tabi tutuyoruz ve bu sınavda 50 puanı geçenlere sertifika veriyoruz. Sınav sonuçları bir hafta içerisinde yayınlanacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 10:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?