3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Şoför olarak başladığı dairede müdür oldu

Sinop Kültür ve Turizm Müdür Vekili Nurettin Çolak, 24 yıl önce şoför olarak başladığı kurumda şimdi müdür olarak görev yapıyor.

Nurettin Çolak, yaklaşık 24 yıl önce şoför kadrosu ile işe başladığı Kültür Müdürlüğü’nde derece alarak müdür yardımcılığına, ardından da müdürlüğe yükseldi. 1978 yılında Sinop Müze Müdürlüğü’nde şoför olarak göreve başlayan Nurettin Çolak, dışarıdan ortaokulu ve liseyi bitirerek memur kadrosuna geçti. Ardından Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü’nü bitiren Nurettin Çolak, müdürlüğün çeşitli birimlerinde görev yaptı. Çolak, daha sonra İl Kültür Müdür Yardımcılığı ve son olarak da İl Kültür Müdürlüğü görevine vekaleten atandı. 46 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan Nurettin Çolak, 2 yılı aşkın süredir İl Kültür Müdür Vekilliği görevini yürütüyor. Nurettin Çolak, "Azmedince başaramayacak ve aşılamayacak hedef yoktur. Sistemden şikayetçi olmak yerine, insan elinden geleni yapmak için mücadele etmelidir" dedi.

Başından geçen ilginç bir olayı da anlatan Çolak, "Antalya’da kültür müdürlerinin toplantısı vardı. Bu toplantıya ben Kültür Müdür Vekili olarak gitmiştim. Eskiden Sinop Müzesi Müdürü iken şoförlüğünü yaptığım ve şimdi Ordu Kültür Müdürü olan müdürümüzle karşılaştım. Bana "Nurettinciğim hoş geldin. Neden geldin?" deyince, müdürler toplantısına geldiğimi söyledim. Müdürün nerede deyince, Kültür Müdürü’nün ben olduğumu söyledim. Müdür bey o anda duygulu anlar yaşadı ve bana sarılarak beni tebrik etti. Bu olayı hiç unutamıyorum" diye konuştu.

SERHAT ÖZŞAHİN-SİNOP (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2003 Perşembe 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 12:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?