3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sofya'da Türk mahkumların açlık grevi

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bulunan Sofya Kapalı Cezaevi'ndeki Türk mahkumların açlık grevine başladığı bildirildi.

Daha önce yapılan açlık grevinde verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve İnfaz Yasası'ndan yararlanamamaları nedeniyle yaklaşık 2 haftadır açlık grevi yapan Türk hükümlülerden Aydın Yılmaz'ın (53) ise fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Kullandığı TIR'da uyuşturucu bulunduğu gerekçesiyle 8 yıl önce tutuklanan mahkumlardan Aydın Yılmaz'ın İstanbul ve Sinop'taki ailesi büyük üzüntü yaşıyor. 6 çocuk babası Aydın Yılmaz'ın kardeşi Ekrem Yılmaz, Türk mahkumların büyük sıkıntı ve çile çektiklerini belirterek, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım istedi.

Bulgaristan'daki Türk Konsolosluğu'nun Türk mahkumlarla ilgilenmediğini ileri süren Ekrem Yılmaz, "Şu anda cezası bittiği halde cezaevinde tutulan Türk
mahkumlar da var. Herkesin ailesi perişan oldu. Ağabeyim ve beraberindeki diğer Türk mahkumlar açlık grevine başladı. Hala bir sonuç yok. Ağabeyimin şu anda karaciğerlerinde bir sorun olduğu için hastaneye kaldırıldığı haberini aldık. Bir kez daha yıkıldık. Konsolosluğu arıyoruz, kimse bize yardımcı olmuyor. Aramadığımız, gitmediğimiz yer kalmadı. Türk mahkumlar Türkiye'den ve sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'den destek beklediklerini belirten bir yardım çağrısı yaparak kendilerine iletmemizi istedi. Ben de sayın Cumhurbaşkanımdan acilen yardım talep ediyorum. Geç kalınırsa Türk mahkumları neler bekliyor bilemiyoruz" diye konuştu.

Ekrem Ylmaz, ağabeyinin şu anki durumundan Sinop'ta yaşayan anne ve babasının haberi olmadığını belirterek, günlerdir olayı kendilerinden gizlemeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Cezaevinde yatan Türk mahkumların büyük çoğunluğunun "TIR'larında uyuşturucu taşımak" suçlamasıyla hapis yattığı, Türk şoförlerin yakalandıktan sonra sevk edildikleri adli makamlarda polislikten emekli kişilerin tercümanlığında yargılandığı ve ifadelerinin yanlış tercüme edilmesi nedeniyle hüküm giydikleri belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:11:09
Güncelleme :21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?