5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Son gemi 30 Eylül'de geliyor

Sinop sezonun son kuruvaziyer gemisini ağırlayacak.

Holland America Line şirketine ait lüks kruvaziyer yolcu gemisi "Prınsendam" 800 yolcusu ile 30 Eylül 2009 Çarşamba günü Sinop Limanı'na demirleyecek. Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop'un kuruvaziyer turizm konusunda büyük mesafe kat ettiğini belirterek, kuruvaziyern turizm ağına alınan Sinop'un bu noktada önemini de giderek arttırdığını söyledi.

Son olarak da 30 Eylül tarihinde 800 Amerikalı turistin Sinop'a geleceğini hatırlatan Hikmet Tosun, "Sea Song Tourısm'in organize ettiği çoğunluğu Amerikalı yolculardan oluşan, Holland America Line şirketine ait lüks kruvaziyer yolcu gemisi "Prınsendam", yaklaşık 800 yolcusu ile 30 Eylül 2009 Çarşamba günü limanımıza yanaşacak olup, aynı günün akşamı limanımızdan kalkış yapacaktır. Trabzon Limanı'ndan gelecek olan gemi Sevastapol'a gidecektir. İlimiz ekonomisine önemli katma değer sağlayan turizmin gelişmesinde kruvaziyer yolcu gemileri, ilimiz için büyük önem taşıyor. Bölgemizi en iyi şekilde tanıtıp, misafirlerimize iyi şekilde ilgi ve alakayı göstermek ve memnuniyetlerini sağlamak öncelikli amacımızdır. Limanımızın özellikleri, kültürel ve doğal zenginliklerimiz yanında halkımızın turizme yatkınlığı en büyük avantajımızdır" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ayrıca, uluslararası ekonomik krize rağmen son dönemlerde yükseliş gösteren kruvaziyer turizmindeki artışı devam ettirebilme noktasında turizmcilere de önemli görevler düştüğünü belirtti. Tosun, "Turizm sektörümüzün müşteri memnuniyetine azami ölçüde dikkat etmeleri, ilimiz kruvaziyer turizminin geleceği için önem arz etmektedir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 17:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?