5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Sosyal güvenlik eğitimi sona erdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından taşra birimlerinin bilgilendirilmesine yönelik Sinop'ta düzenlenen "Sosyal Güvenlik Eğitimi" sona erdi.


Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde 18 ilden 43 şef ve memurun katılımıyla gerçekleştirilen eğitim semineri 3 gün sürdü. Eğitimlere SGK Kısa Vadeli Sigorta Kolları Dairesi Başkanı Osman Yüce ile Şube Müdürü İbrahim Çolaker konuşmacı olarak katıldı. Eğitimler sonunda, İl SGK Müdürü Selim Yurtseven katılımcılara Sinop'un tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi.

Tarihi Sinop Cezaevi, arkeoloji ve etnografya müzeleri, doğa harikası Akliman yöresi ve Hamsilos Koyu'nu gezen katılımcılar Sinop'a olan hayranlıklarını gizleyemedi.


Sinop'ta gerçekleştirilen programla ilgili bilgi veren Sinop İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Selim Yurtseven, program kapsamında katılımcı şef ve memurlara kısa vadeli sigorta kolları yönünden yapılan değişikliklerin anlatıldığını belirterek, eğitimle birlikte uygulamada birlikteliğin sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Katılımcılara eğitim sonunda Sinop'un tarihi ve turistik mekanlarını da gezdirdiklerini kaydeden Selim Yurtseven, "3 gün süren eğitim çalışmalarımızın yanı sıra eğitimden boşta kalan zamanlarda ilimizin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ünlü hapishanemiz ve müzemiz gezdirildi. Eğitim ve eğitim hakkında yapılan ankette ise ilimizden yüzde yüz memnun kalındığı ifade edilmiştir. Fakat ilimize ulaşımın çok zor olduğu belirtilmiştir. Kentimize gelen arkadaşlarımıza Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nun açılmasıyla bu sıkıntıların bertaraf edileceğini de duyurduk. İlimizde sık sık bu tür eğitimlerin yapılması hedefleniyor" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 17:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?