3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

'Sosyal tesisleri satalım' önerisi

Sinop İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Erol, işlevini sadece yılın birkaç ayı yerine getirebilen kamuya ait bazı sosyal tesislerin yatırımcıya 5 yıldızlı otel şartıyla satılmasını önerdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel talimatıyla Sinop'ta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) tahsis edilen alanın iki kez ihaleye çıkmasına rağmen, yatırımcıların ihale şartlarının ağır oluşu nedeniyle katılmadığını hatırlatan Erol, bu alanın denize sıfır olmadığı için uygun görülmediğini belitti.

Hüseyin Erol, Sinop'ta bu yatırımı yapılabilecek ve arsası 5 yıldızlı otel şartı ile satılabilecek denize sıfır beğenilen 4 ayrı alanın bulunduğunu kaydeden ve Sinop'ta 5 yıldızlı otel yapılabilecek yerleri sıralayan Erol, "Mesela Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesisleri bunlardan bir tanesi. Her yıl 2-3 ay gibi kurum personeline hizmet vermekte. Bir diğeri Orman Kampı Tesisleri. Burası da yine her yıl 2-3 ay gibi kurum personeline ve çadır kurmak isteyen vatandaşlara hizmet veriyor. Ayrıca Belediye Yuvam Tesisleri de kiraya verilerek sadece lokanta ve 5-6 bungalovla konaklama yapılıyor.

Yine İl Özel İdare lojman ve sosyal tesisleri dahilinde, 14 lojman ve 2 katlı bir sosyal tesis bulunmakta. Tesis konaklama ve personele yemek hizmeti vermektedir. Bu alanların özel sektör tarafından yatırıma dönüştürülerek istidanım artırılmasının sağlanabileceği kanaatindeyim. Ayrıca TOKİ'ye tahsis edilen yerin ihale şartnamesinin cazip hale getirilmesi ile yatırımcıların talep edeceği düşüncesindeyim.

Tamamlanan yollarımız dışında konaklama yerlerimiz de yapılırsa Sinop kültürel yerleri, doğası ve huzurlu bir kent oluşuyla yılın 12 ayı hizmet veren bir turizm merkezi olmaya aday olacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 12:34:58
Güncelleme :18 Aralık 2008 Perşembe 12:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?