5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Soylu şikayetlerden şikayetçi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, seçim gezisi sırasında programların geç bitmesinden dolayı Seçim Kanunu'na muhalefetten kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek, "Sağ olsunlar hakkımızda suç duyurusunda bulunuyorlar. Seçime kadar kabarık bir dosyayla karşılaşacağız. Milletin ayağına da gittiğimizde programlar gece 24.00'de bitiyor. Ben ne yapabilirim" dedi.


Seçim gezisi kapsamında dün akşam saat 18.00'de Sinop'un Boyabat ilçesine gelen DP lideri Süleyman Soylu, buradaki mitingin ardından gece saatlerinde Durağan ve Türkeli ilçelerinde seçmenleriyle buluştu. Geceyi Sinop'ta geçiren Soylu, sabah saatlerinde Sinop'taki iş yerlerini ziyaret ederek, Sinop Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz'a destek istedi. Sokaktaki vatandaşları selamlayan Soylu'yu gören Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, makam aracından inerek Genel Başkan Soylu ile bir süre görüştü.


Soylu, bir ayakkabı boyacısıyla da uzun süre sohbet etti.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Süleyman Soylu, seçim programları sırasında kendileri hakkında birçok suç duyurusunun yapıldığını söyledi. Seçim gezileri sırasında bir günde 10-12 yerde ayrı ayrı program yaptıklarını kaydeden Soylu, "Biliyorsunuz biz adım adım Türkiye'yi geziyoruz. Bir günde 10-12 yere gidiyoruz. Gece geç saatlere kadar programlarımız sürüyor. Sağ olsunlar hakkımızda suç duyurusunda bulunuyorlar. Buna da devam edecekler galiba. Seçime kadar kabarık bir dosyayla karşılaşacağız.


Miting yapan partilerin dışında biz milletin ayağına gidiyoruz. Milletin ayağına da gittiğimizde programlar gece 24.00'de bitiyor. Ben ne yapabilirim. Seçim Kanunu'na muhalefetten suç duyurusunda bulunuluyor. Ama bundan bir şey çıkmaz. Yıllardan beri hep bu yüzden mahkemelere çıkıyoruz. Ama hiçbir şey olmaz, milletle buluşmanın problemi olmaz" dedi.


Türkiye'nin 29 Mart'ta "Kırat"ı şahlandıracağını belirten Soylu, "Türkiye 29 Mart'ta çok önemli bir seçime gidiyor. Bizim buradaki temennimiz Türkiye'nin ve insanımızın kazanmasıdır. Doğru, dürüst ve iyi niyetli yöneticilerle halkımızın buluşmasını istiyoruz. Türkiye'yi sıkıntıya sokan bir iktidara en iyi uyarının yapılacağı bir seçim yaşanacağına inanıyoruz. Türkiye'de bu eğilimi görüyoruz. 29 Mart'ta vatandaşımız gereken uyarıyı yapacak. Polemikler beni çok fazla ilgilendirmiyor. Centilmence, devlet baskısından yoksun geçecek bir seçimi kovboy filmine döndürdüler. Karşılıklı düellolar yapıyorlar. Medya seçimi magazinleştirmesin. Seçimi günlük problemler üzerinden tartışalım. Hiç olmazsa Türkiye bir kez olsun gerçek gündemini yakalayabilsin" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 13:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?