7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Stada giremeyenler yamaçlara tırmandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Sinop’ta coşkuyla kutlandı. Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen tören saygı duruşu eşliğinde göndere Türk bayrağının çekilmesiyle başladı.

Töreni AK Parti Sinop Milletvekili Cahit Can, Vali Zeki Şanal, Garnizon Komutanı Kıd. Alb. Osman Özgen, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer ve çok sayıda vatandaş ile binlerce öğrenci izledi.

Aşırı kalabalık nedeniyle stadyuma giremeyen bazı vatandaşlar ise töreni stadyum çevresindeki yamaçlardan ve duvarların üzerinden izlemek zorunda kaldı. Törende okullar arasında düzenlenen çeşitli sportif yarışmalarda derece alan öğrencilere ödüller verildi. Birinci olan öğrencilere ödüllerini Vali Zeki Şanal takdim etti.

Törende yaptığı konuşmada Türk gençliğinin, dünya gençliği içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Şanal, gençlere seslenişinde, "Geleceğiniz konusunda her ihtiyaç duyduğunuzda sizin en büyük rehberiniz Atatürk ve onun eseri olan Nutuk olmalıdır. Sahip oluğunuz bu büyük miras ve sizlerin sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin yarınları güvenli, ufku açık, geleceği ise aydınlık olacaktır" diye konuştu.

Öğrencilerin yaptığı tören geçişi ve gösterilerin ardından stadyumdaki tören sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 15:11:41
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 17:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?