3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Su altından neler çıktı neler!

Sualtı katı atık kirliliğine dikkat çekmek için 3 yıldır çalışmalar yapan Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi (STH) tarafından, Sualtı Belgeselcisi Haluk Cecan'ın anısına Türkiye'nin 14 farklı noktasında aynı anda sualtı temizliği yapıldı.


2. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali kapsamında Sinop Belediyesi ile Deniz Kültürü Derneği ve Deniz Polisi işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Atatürk Anıtı önünde ilköğretim öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen açık hava sergisiyle başladı. Daha sonra balıkadamlar tarafından sualtı temizliği için dalışlar yapıldı. Bu arada sualtı temizliği yapılan iskele mevkisinde, denizden çıkartılan bira şişeleri ve pet şişelerin çokluğu dikkat çekti. Ayrıca temizlik sırasında sandalyeler, araba lastikleri
ve çeşitli eşyalar da çıkartıldı. Dalışlarda çıkartılan katı atıklar, tasnif edilerek envanterleri hazırlandı.


STH üyesi ve organizasyon sorumlusu Murat Dürüstkan, Türkiye'nin 15 farklı noktasından alınan envanterlerin derlenerek kamuoyuna duyurulacağını söyledi. Dürüstkan, "Bugün yapılan organizasyon kapsamında, sualtı temizlik ve bilinçlendirme derneğinin öncülüğünü yaptığı aynı anda 14 farklı ilde Haluk Cecan anısına düzenlediğimiz etkinlik, saygı dalışı ve sualtı temizleme hareketini gerçekleştirdik" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 15:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?