3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Su kaplumbağaları şaşırttı

Sinop'un Ayancık ilçesinde bulunan su kaplumbağaları şaşırttı. 

Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü Karadağ Orman İşletme Şefliği elemanları tarafından ilçeye bağlı Avlağısökü köyü mevkisinde 750 metre yükseltide 7-8 adet su kaplumbağası buldu.

Karadağ Orman İşletme Şefi Onur Başat ile Akgöl Orman İşletme Şefi Hasan Yaşayacak tarafından görülen su kaplumbağaları yerinde incelenerek fotoğraflandı. Yapılan büro incelemesinde, türün benekli su kaplumbağası (Emys orbicularis) olduğu anlaşıldı. Detaylı incelemede ise türün Avrupa, Afrika ve Türkiye'de yayılış gösteren, ancak risk altında bulunan bir kaplumbağa türü olduğu anlaşıldı. Sinop Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, küçük sevimli kaplumbağaların akvaryum ortamına uyumlu olmamalarına rağmen bilinçsiz kişilerce bu amaçla toplandığını belirterek, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Haziran ayında üreyen kaplumbağaların yavrularının doğa harikası Akgöl'e atılarak popülasyonunun korunması ve artırılması yoluna gidileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 18:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedanur IP: 88.230.13.xxx Tarih : 25.06.2008 18:40:39

ben sinop a gittim ayancıktada kaldım.çok güzel yerben orda su kaplumbağası olduğunu bilmiyordum.Evde 2 tane su kaplumbağam var çok oburlar durmadan et yiyorlar:D