3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

SÜ'de denizcilik bölümleri açılmalı

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Kuru, Mayıs 2007'de kurulan Sinop Üniversitesi'nin istenilen seviyeye gelmesi için yörenin yapısına uygun yeni bölümler açılması gerektiğini söyledi.


Emin Kuru, bu kapsamda üniversite bünyesinde gemi mühendisliği, su sporları ağırlıklı beden eğitimi ile güzel sanatlar ve meteoroloji bölümlerinin açılmasını önerdi. Sinop'un binlerce yıldır önemli bir liman ve deniz kenti olarak bilindiğini kaydeden Doç. Dr. Emin Kuru, şehrin Selçuklu dönemine dayanan stratejik bir tersane kenti olma özelliğinin de altını çizdi. Açıklamasında, yörenin akademik bir misyonla tekrar eski günlerine kavuşabileceğini savunan Emin Kuru, "Üniversiteyi burada çok iyi programlamak lazım. Akademik düşünebilme ayrı bir meseledir. Üniversite kesinlikle işler hale gelmesi lazım. Denizcilikle ilgili bölümlerin açılması gerekiyor. Üniversitemiz bu yörede yapılabilecek bölümleri açmalı. Gemi mühendislik bölümü ile bu işe başlanmalı. Bunun alt yapısı da meslek liseleriyle hazırlanmalı. Meslek liselerinde acilen gemi inşası bölümü açılabilir. Bakınız Sinop'un stratejisi, ekonomisi, işleyişi kendine hastır. Burası bir yarımada ve Türkiye'nin hiç bir yerine benzemeyen bir kent. Deniz kenarlarında kurulan üniversitelerin dikkat etmesi ve gözden kaçırmaması gereken önemli konular var. Biz deniz kenarında yaşıyoruz, liman var, balık var ve birde üniversitemiz var. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz" dedi.


Bu kapsamda su sporları ağırlıklı beden eğitimi, meteoroloji ile güzel sanatlar bölümlerinin de açılması gerektiğini kaydeden Emin Kuru, "Sinop'ta yürüyebilen bir adam yüzmeyi de iyi bilir. Onun için üniversitemizde su sporları ağırlıklı bir beden eğitimi bölümü açılabilir. Kentimiz rüzgarın sürekli yön değiştirdiği bir yer. Burası Türkiye'nin önemli rüzgar alan yörelerinden bir tanesi. Yöre insanı her an rüzgarla iç içe. Üniversitemizde meteoroloji bölümü de kurulmalı. Sinop bu dediklerimle dünya kenti olur. Böylece Sinop endüstride, sporda ve sanatta dünyaya kendini kabul ettirir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 15:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?