5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Takım Şelaleleri 'tabiat parkı' olacak

TAKIM ŞELALELERİ'NİN 'TABİAT PARKI' OLMASI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Sinop'un Erfelek ilçesindeki Tatlıca Takım Şelaleleri'nin 'tabiat parkı' olarak ilan edilmesi için Sinop Valiliği çalışma başlattı. Peş peşe 28 sıralı şelaleden oluşan doğa harikasının tabiat parkı ilan edilmesinin ardından, Uzun Devreli Gelişme Planı hazırlanacak.

Konuyla ilgili Sinop Valisi M. Hakan Güvençer başkanlığında valilik salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Yaşar Dursun Yılmaz, Erfelek Kaymakamı Gökay Özkan, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, İl Çevre ve Orman Müdürü Emin Karaman, kaymakamlık yetkilileri, Müze Müdürlüğü yetkilileri, DSİ 74. Şube Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Halen Erfelek Belediye Başkanlığı'nca işletilmeye çalışılan 4 hektarlık mesire alanın üst kısmında kalan 28 takım şelalesinin, mesire yerinin dışında kaldığını belirten Vali M. Hakan Güvençer, alanın işletilmesinde bir bütünlük arz etmesi, daha iyi hizmetin sunulabilmesinin amaçlandığını söyledi. Bu düşünceyle, alanın tamamını içine alacak şekilde 'tabiat parkı' olması için, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne teklifte bulunulmasını kararlaştırdıklarını kaydeden Vali Güvençer, "Teklifin onaylanmasına müteakip hazırlanacak 'uzun devreli gelişme planı' çerçevesinde peyzaj düzenlemesi yapılacak. Halen mesire yeri olarak kullanılan alanın bitişiğindeki derenin sel ve taşkına karşı ıslah çalışmasının ise DSİ Genel Müdürlüğü'nce yapılması gerekiyor. Yapılacak olan gelişme planı, takım şelalelerin olduğu kısmın 1. derece doğal sit alanı olduğundan, Anıtlar Kurulu'nun görüşlerine uygun olması gerekiyor. İçme suyunun baraj havzasında bulunmasından dolayı da DSİ mevzuatının dikkate alınması gerekmekte. Toplantıda söylemiş olduğumuz konularda görüş birliğine varıldı. Toplantıda ayrıca, yapılacak olan çalışmaların valiliğimiz koordinesinde işbirliği halinde yürütülmesi kararlaştırıldı" diye konuştu.

TAKIM ŞELALELERİ'NİN 'TABİAT PARKI' OLMASI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
TAKIM ŞELALELERİ'NİN 'TABİAT PARKI' OLMASI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 16:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?