5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Tanıtım için hediyelik şarap

Sinop'ta hediyelik kotra ve bıçaktan sonra, hediyelik şarap üretilecek.


Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, dernek olarak Sinop'a özgü şarap üretimi için çalışma başlattıklarını söyledi. Sinop'u simgeleyen ürünler arasında damak tadına hitap eden hediyelik bir ürün üretimi noktasında yeni bir çalışmaya imza atmaya hazırlandıklarını kaydeden Kaya, bu kapsamda üretecekleri şaraba Sinop'a adını veren Amazon Sanape'nin adını vereceklerini kaydetti. Cemalettin Kaya, "Sinop'umuza gelen misafirlerimize sunabildiğimiz sadece el sanatları ürünlerimiz var.


Turistlerin buradan ayrılırken yanlarında birlikte götürebilmeleri için damak tadına hitap eden bir ürün olsun istedik. Biz de dernek olarak Sinop şarabı yaptırma kararı aldık. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İsmine de Sanape koymayı düşünüyoruz. Sanape ismini geçtiğimiz günlerde Sinop'ta düzenlenen ve son 15 yıllık kazıların değerlendirildiği uluslararası sempozyumda duyduk.

Önümüzdeki günlerde bu projemizi gerçekleştirdiğimizde halkımızın ve misafirlerimizin hizmetine sunacağız. Bu günkü Sinop şehrine adını veren kahraman bir amazon olan Sanape, Hereklas, amazonlarla çatışmaya girdiğinde kaçarak onun elinden kurtulmuş ve bu bölgeye gelip Paphlagonia kralı ile evlenmişti. Çok fazla içki tükettiğinden halk ona sarhoş anlamına gelen Sanape diyordu" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?