2
Mayıs
2024
Perşembe
SİNOP

Tarihi cezaevi otel oluyor

TARİHİ SİNOP CEZAEVİ OTEL OLUYOR

Sinop Tarihi Cezaevi kompleksinin içinde yer alan Çocuk Islah Evi otel oluyor.

Sinop Tarihi Cezaevi'nin 1939 yapımı çocuk ıslah evi ve müşahede hücrelerini içine alan bölümü yap-işlet-devret modeliyle 49 yıllığına özel sektöre veriliyor.

Söz konusu alan için Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce konaklama ve turizm amaçlı nisan ayında proje ihalesine çıkacak. Bakanlık kriterlerine uygun projenin belirlenmesi ardından 5 bin 699 metrekarelik alanı kapsayan tarihi mekan 49 yıllığına özel sektöre turizm amaçlı kiraya verilecek.

Konuyla ilgili 11 Nisan'da ihale yapılacağını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, uygulamayla tarihi mekanın farklı bir çehre ve hüviyet kazanacağını söyledi. Tosun, "Cezaevi iki bölümden oluşuyor. Biri yetişkinler için yapılan cezaevi, diğeri de çocuk ıslah evi. Cezaevi özelleşmiyor. Önceki yıllarda yetişkinlere ait bölüm olan Tarihi Sinop Cezaevi AB projesiyle kültür kompleksi, adalet müzesi ve deniz müzesi olarak projelendirilmişti. Çocuk ıslahevi 1939 yapımıdır. Müşahede hücreleri ise

dönemlemeyi yansıtmaktadır ve kültür varlığı değildir. Bu iki alan bakanlığımızca 11 Nisan'da ihaleye çıkacak. Tamamen turizm amaçlı, yeme içme ve konaklamayı da içine alacak şekilde proje geliştirenler arasında ihale olacak. Daha sonra belirlenen projeye tahsisi yapılacak. Müracaatlar başladı. Biz büyük bir talep olmasını bekliyoruz. Bu alan çok lüks bir otel, düğün salonu, yeme içme merkezi olabilir. Uygulanacak olan proje turizm noktasında var olan alt yapı sorunumuza büyük bir katkı sağlayacak çok amaçlı bir kompleks olabilir. Bakanlığımızda böyle düşünüyor" dedi.

TARİHİ SİNOP CEZAEVİ OTEL OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 15:36:02
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 16:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?